Zalando campagne: De VOLmaakte vrouw

Voor mijn eindexamen aan de Academie Artemis heb ik een campagne bedacht voor Zalando (fictief). Zalando heeft een breed aanbod van plussize kleding, maar communiceert dit nauwelijks naar de klant. Aan mij de taak om Zalando van een plan de campagne te voorzien. 

Om een goede en zinvolle campagne te kunnen maken is het belangrijk dat er eerst onderzoek werd gedaan naar waar de maatschappij behoefte aan had. Dit deed ik door middel van een onderzoeksboek.

Omdat een campagne neerzetten niet alleen onder de categorie mode valt maar ook onder media, heb ik mijn inspiratie uit verschillende bewegende beelden gehaald. De cijfers met het play teken geven aan welk bewegend beeld mijn inspiratie is geweest bij de verschillende thema’s in het onderzoeksboek. Je kunt deze beelden bekijken aan de hand van de cijfers in de afspeellijst.

Door de verschillende trends te onderzoeken en verschillende bedrijven on der de loep te nemen, kwam ik op het bedrijf Zalando uit. Het conceptboek is een vervolg van het onderzoeksboek en bevat alle onderzoeken naar het bedrijf Zalando zelf en het concept met uitgewerkte uitingen.

De campagne foto’s communiceren dat ook de volle vrouw gelukkig kan zijn, een leuk leven heeft en alle dagelijkse taferelen net als ieder ander zou moeten kunnen uitvoeren zónder oordelen van anderen. Uit mijn onderzoek bleek namelijk dat de volle vrouw tussen de 18 en 34 moeite heeft met het vinden wat vrolijke en eigentijdse kleding, alsof zij alleen maar oversized en donkere kleding zouden willen dragen. Ook liepen zij ertegen aan dat zij in een zwembad raar worden aangekeken of wanneer zij bijvoorbeeld een reep chocolade in hun winkelwagen gooien.

 

Aansluitend heb ik zes kleine commercials gemaakt, die op Youtube, SnapchatFacebook en Instagram en tussen Instagram story’s vertoond zullen worden om de jongere doelgroep te bereiken.

 

Om  Zalando een duwtje in de rug te geven heb ik voor in de toekomst een inspiratieboek gemaakt. Zo kunnen zij gemakkelijk de plussize lijn doorvoeren voor eventuele volgende campagnes.