TREND: FLARED JEANS

Het is je misschien al wel opgevallen, maar als je er trendy bij wil lopen zal je eraan moeten geloven. De broek met wijde pijp is weer helemaal terug. Naast de suede items die back to the seventies zijn, is nu ook de flared jeans een musthave. Het is even wennen, maar als je eenmaal weet hoe te combineren zal je er heel happy van worden. Deze broek kan je in verschillende categorieën indelen.

Je hebt de broek die tot aan de knieën nog behoorlijk nauw aansluit en vanaf daar tot aan de enkels heel wat wijder wordt, de bootcut variant. Deze zit tussen de straight leg (volledig rechte) en de flare (wijde pijpen) variant in. Hij sluit nauw aan rond de bovenbenen en bips, maar wordt iets wijder vanaf de knieën tot de enkels. Die vorm maakt deze jeans ideaal om te dragen boven laarzen. De broek kan veel voor je figuur doen. Magere vrouwen lijken ronder en ronde vrouwen lijken gestroomlijnder, het is zowaar een wonderbroek!

Bij deze jeansvorm hebben vrouwen met X- of O-benen geluk. Als je een broek met wijde pijpen draagt, zal niemand merken dat de vorm van je benen wat afwijkt.
Als je een opvallende boezem hebt, geeft de broek je onderlichaam wat volume, wat jouw postuur dan weer in evenwicht brengt.
Een wijde broek kan je beter combineren met een strak bovenstuk. Zeker voor de wat kleinere dames onder ons… Een aansluitend topje geeft je onmiddellijk die stijlvolle look!

Ook heb je de hele wijde variant. De flare pants valt vanaf de heupen wijd naar beneden toe en wordt steeds wijder. Het stijladvies voor deze broek is ongeveer hetzelfde als die voor de bootcut variant. Ook deze broek geeft wat volume aan het onderlichaam. Draag de broek met een mooie top en een paar stunning pumps en je rockt ‘m!

De straight leg broek is volledig recht. Combineer de straight leg jeans met een simpele T-shirt of bloes voor een stijlvol effect of vrolijk het geheel wat op met een leuk topje met fronsjes of een leuke versiering.

Heb je X-benen of O-benen? Dan is een straight leg jeans zeker geschikt voor jou! De vorm van je benen valt minder op in zo’n jeansbroek.

 


Volg Noëlle van West Styling ook op Facebook| Instagram | Pinterest|

Beeld: Pinterest

Dit artikel werd ook gepubliceerd op Lifestyle-Fabriek