Over Noëlle

Hi there! Ik ben Noëlle van West en ik ben gek op dieren, lieve mensen, inspirerende plekken en iets doen voor de maatschappij. Dit alles komt voor mij samen tijdens het stylen van ruimtes, creëren van beeldmateriaal of het samenstellen van outfits volgens de wens van de klant. Ik werk vanuit mijn grootste kracht: mijn empathisch vermogen.

Mijn definitie van styling is dan ook mensen helpen tot de beste versie van zichzelf. Ik geloof er sterk in dat je dat kan bereiken door de finishing touch te geven in een ruimte waar iemand zich prettig voelt, door de juiste kleding te dragen of een mooi ontroerend en herkenbaar beeld te laten spreken. Ik ben een gevoelsmens van top tot teen en maak hier als styliste gebruik van.

Mijn liefde voor mooie spullen begon al vroeg. Vanaf m’n vierde jaar was ik al met oma’s omslagdoeken in de weer om ze om te vormen tot een unieke jurk. Ook m’n barbie’s moesten eraan geloven. Kleren werden geknipt en gevormd naar mijn smaak en ook de kleuren werden aangepast door middel van gelpennen en stiften.

Als Bachelor HBO Allround Styling afgestudeerde houd ik mijn ogen altijd open en laat ik mij inspireren door alles en iedereen op straat en om mij heen. Ik ben onder andere gastblogger geweest voor de Lifestyle-fabriek, werkzaam geweest voor Chantal Bles en Manon Meijers styling, maar ook heb ik ervaring als freelance stylist op het gebied van food, fashion, interieur, media & communicatie en personal styling.

Door het leven gaan als styliste is voor mij als een tweede natuur. Ik zie het niet als werk, het is een deel van mij, automatisme. Ik vind het prachtig dat ik mensen een beter gevoel kan geven door mijn werk. Het gaat er niet alleen om hoe iemand of iets eruit ziet, maar om het gevoel en de daarbij horende uitstraling. Jij voelt je toch ook op je best wanneer je jou favoriete outfit draagt of in een warm gezellig huis thuis komt?

Op m’n website vind je zowel m’n portfolio met vrij welk als werk voor de academie. Enjoy!