INTERIEUR TREND: DE CACTUS

De cactus is weer helemaal terug van weg geweest. Nu denk je waarschijnlijk, de cactus?! Die prikkelige, kleurloze plant? Ja, deze stekelige beauty is een musthave voor in je hippe interieur. Combineer de cactus met andere planten en bloemen en er zal zich een prachtig stukje groen vormen in je interieur.Ga je liever voor iets meer kleur, kies dan voor de gekleurde variant. Want ja, gekleurde cactussen bestaan weldegelijk, waarschijnlijk zelfs in jouw lievelingskleur!

Om ervoor te zorgen dat het stekelige plantje goed bij je interieur past, kan je kiezen voor de juiste pot. Je kan hierin variëren door middel van verschillende dessins , kleuren en materiaal. Dit kan je ook bereiken door plantenbakken en bloempotten zelf te beschilderen en te versieren, of door allerlei soorten en maten cactussen bij elkaar te plaatsen. Ga je liever voor chic, plaats de plant dan in een glazen potje of bedek deze met glas.

Een groot voordeel van de cactus is dat hij niet veel verzorging nodig heeft. Er zijn even drie dingen waar je aan moet denken: je moet de plant een keer in de maand water geven, op kamertemperatuur houden en veel licht geven. En het laatste, maar zeker niet onbelangrijkste puntje… Gebruik dikke handschoenen of een omgeslagen doek wanneer je de cactus in een pot plaatst. Je wilt natuurlijk niet geprikt worden door de stekels van de cactus.

Volg Noëlle van West Styling ook op Facebook| Instagram | Pinterest|

Beeld: Pinterest

Dit artikel werd ook gepubliceerd op Lifestyle-Fabriek