HAARTREND: BALAYAGE IT IS!

De haartrend van het moment, Balayage.

Je hebt er misschien al wel van gehoord, maar de nieuwste haartrend is vanaf nu niet meer te missen. Met de zomer voor de deur is deze trend nog populairder. Namelijk balayage, ook wel de meest nonchalante vorm van highlighten. Deze trend komt uit Frankrijk uit de jaren zeventig en geeft een natuurlijke look.

Balayage is een Franse term voor ‘vegen’ . Je kan het zien als dat de verf wordt geschilderd over het haar. Er is alleen een kwast en verf nodig om de sunkissed look te bereiken. Er worden willekeurige plukken haar gepakt en niet vanaf de wortel, maar halverwege vanaf de bovenkant. Dit voorkomt een uitgroei en zorgt ervoor dat het makkelijk bij te houden is.

De balayage kleurtechniek is voor iedereen geschikt. Rood, bruin, blond kort of lang haar, het doet er niet toe. Deze techniek wordt vaak aangebracht met blonde highlights. Cool beige en babyblond zijn de grote favorieten.

Het is belangrijk om een goede kapper te vinden Ga hier niet zelf mee aan de slag, het klinkt makkelijker dan het lijkt. Wanneer je zelf aan de slag gaat met een kwast heb je kans dat de verf gaat vlekken bijvoorbeeld. Laat het door een professionele kapper doen en je bent klaar voor dit voorjaar.

 


Volg Noëlle van West Styling ook op Facebook| Instagram | Pinterest|

Beeld: Pinterest

Dit artikel werd ook gepubliceerd op Lifestyle-Fabriek