DIY: WEES JE EIGEN ONTWERPER!

Ben jij gek op mode en heb je altijd al je eigen kledinglijn willen beginnen? Door middel van transferpapier kan je gemakkelijk en voor een kleine prijs je eigen kleding bedrukken. In Word of Powerpoint kan je aan de slag gaan met het ontwerpen van zelfgemaakte prints, tekeningen, foto’s of tekst. Je zou natuurlijk ook een bestaande foto kunnen gaan bedrukken,van bijvoorbeeld je favoriete idool of als cadeau voor je beste vriendin. Je print dit uit op transferpapier en strijkt het op het door jouw gekozen textiel en viola!

Transferpapier is in veel winkels te koop en eventueel ook online te bestellen. Denk hierbij aan winkels als Bruna, V&D en de HEMA. Transferpapier is in principe geschikt voor elke printer. Let er wel op dat je de juiste soort transferpapier aanschaft voor jouw printer. Dat kan gaan om een laserprinter of een inktjet printer. Heb je een inktjet printer, zorg er dan voor dat er genoeg inkt in de printer zit om jouw prints er zo professioneel mogelijk uit te laten zien.

Dan heb je nog de keuze of je op licht of donker textiel wilt gaan bedrukken. Hiervoor zijn ook weer verschillende soorten transferpapier te koop. Zelf raad ik aan om op licht textiel te bedrukken, dat wordt vaak net iets mooier dan wanneer je met donker textiel aan de slag gaat. De tekst of afbeelding wordt het mooist als je het strijkt op katoenen stof.

Er zijn wel een paar puntjes waar je even goed op moet letten. Een ding is dat je de gebruiksaanwijzing die in de verpakking bij het transferpapier zit goed moet lezen. Vergeet niet dat je aan de slag gaat met een heet strijkijzer, wees voorzichtig! Gebruik bakpapier tegen de hitte. Een ander, heel belangrijk punt, is dat wat je gaat printen altijd in spiegelbeeld geprint moet worden. Sommigen printers hebben een spiegelfunctie, heeft je printer dat niet dan kan je gemakkelijk door op de linker muisknop te klikken kiezen voor horizontaal spiegelen. Lukt dit ook niet, dat kan je bijvoorbeeld bij Word of powerpoint bovenin het menu naar schikken gaan en daar voor horizontaal spiegelen. Kom je er niet uit? Google dan even hoe je op jouw computer het beste je ontwerpen kan spiegelen.

Het leuke aan transferpapier is dat je er niet alleen kleding mee kan bedrukken, maar ook kussenslopen, dekbed overtrekken en noem maar op! Let wel even op de wasvoorschriften. Het zou zonde zijn als je werk voor niks is geweest.

 

 

Maak je eigen snor, of kies één van je favoriete afbeeldingen! Et voilà..

Volg Noëlle van West Styling ook op Facebook| Instagram | Pinterest|

Beeld: Pinterest

Dit artikel werd ook gepubliceerd op Lifestyle-Fabriek