• Home
  • /
  • Artikelen
  • /
  • DIY: TOVER JE OUDE JEANS OM TOT EEN RIPPED JEANS

DIY: TOVER JE OUDE JEANS OM TOT EEN RIPPED JEANS

Ben je uitgekeken op de broek die je al een jaar in je kast hebt liggen? Staat je broek je prachtig maar vind je ‘m een tikje saai? Pimp je jeans om tot de trend van het moment: de ripped jeans.

Het leuke van deze trend is dat je hier zo ver in kan gaan als je zelf wil. Je kan er natuurlijk voor kiezen om de broek met alleen een scheur bij je knieën te dragen, of hier en daar wat gerafeld. Het is ook onwijs gaaf om voor hele grote gaten te kiezen of juist meerdere kleine scheuren.

Wat heb je nodig? Een stanleymes, schuurpapier, (stof)schaar en een vijl en een staalborstel. Wil je voor een natuurlijk effect gaan door alleen bij de knieën scheuren te creeëren dan kan je door een klein sneetje te maken rond de knieën. Dat scheurt vanzelf uit en ziet er ook nogeens niet gemaakt uit. Wil je meerdere scheuren dan kan je dit natuurlijk herhalen op de plekken waar je de gaten wil creeëren. Dit is de simpelste manier van de diy ripped jeans. Wil je een stap verder gaan, dan kan je eerst met schuurpapier slijtage plekken creeëren waardoor je makkelijk scheuren kan maken en het vintage gehalte versterkt. Dit effect kan je ook bereiken door met bleek vlekken te maken in je jeans. Pas hiermee wel goed op, gebruik hiervoor een goede ondergrond en gebruik niet te veel, bleek is een heel krachtig middel.

Je zou de broek een extra detail kunnen geven door de broekpijpen een stukje af te knippen. Hierdoor krijgt de broek wat rafels en geeft het je jeans een onwijs gave vintage look. Het is tenslotte dé trend van dit najaar dat er aan de jeans te zien is dat erin ‘geleefd’ is en er aan af te zien is dat je in díe geweldige jeans festivals bezocht hebt! Ook is het gaaf om voor een iets wijdere jeans te gaan. De boyfriend jeans ripped of niet, is een item dat we veel zien bij de celebs op het moment.

Volg Noëlle van West Styling ook op Facebook| Instagram | Pinterest|

Beeld: Pinterest

Dit artikel werd ook gepubliceerd op Lifestyle-Fabriek