• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Diary: Voorbereiding op de geplande shoots!

Diary: Voorbereiding op de geplande shoots!

Elke week schrijft Noëlle van West een diary over wat ze heeft beleefd. Als stylist in opleiding is Noëlle altijd on the run en heeft ze een bomvolle agenda. Noëlle studeert aan de Academie Artemis in Amsterdam en doet de HBO opleiding Allround Styling. Dit houdt in dat ze opgeleid wordt als interieur, fashion, food en media stylist. Daarnaast is ze altijd bezig met de laatste beautytrends door haar werkzaamheden in de parfumerie. Zij laat zich inspireren door alles en iedereen om haar heen, mensen op straat. Verder laat zij zich inspireren door stijl iconen als Victoria Koblenko, Sylvie Meis, Beyonce en Sarah Jessica Parker en Olivia Palermo.

 

Deze week begon gelijk goed. Maandag stond de shoot in het teken van media foto’s op de planning en dinsdag ging ik richting Ede om een promotie video op te nemen voor het event dat ik samen met m’n project groep heb bedacht. De introductie van het bedrijf the chairman at work op de fashion week. Dat betekende dat mijn begin van de week volledig in het teken stond van promotie beeld maken voor de doelgroep Fashion week. Hierin kon ik mij perfect inleven. Alles en iedereen dat bij een Fashion week komt kijken was toepasbaar en zo ging ik met m’n tassen en koffertje vol make-up, krulspelden, glitters en roze items op pad.

De shoot op maandag was een individuele opdracht. Ik heb ver van te voren goed moeten plannen om een locatie, modellen , fotograaf en visagist/hairstylist te regelen. Het plannen van een datum als je met zoveel mensen te maken hebt is al lastig, iedereen is druk en op tfp basis ( ter aanvulling van je portfolio en geen betaalde opdracht ) is het nog weleens moeilijk om een team samen te stellen. In bedrijven en bij de bladen gaat dit vaak anders, maar als studente voor je opleiding moet je alles en iedereen zelf regelen, en is een budget vaak niet van toepassing.

Het leven van een stylist gaat niet over rozen. Het is fantastisch werk en als je eenmaal de resultaten binnen hebt ben je vaak blij en trots, je maakt tenslotte kunst. Maar het schaamtegevoel van spullen kopen en weer terugbrengen, in drie maten kleiner dan je eigen maat, went nog steeds niet. En het geregel bezorgd je nog wel eens wat stress. Maar, genoeg geklaag. Terug naar maandag.

diary noelle

 

De moodboards zijn van te voren al gemaakt. Deze stuur ik voordat we gaan shooten door naar het team. Zo weet iedereen wat ie kan verwachten en wat het thema van de shoot is. Ook maak je een draaiboek, een storyboard noemen we dat. Hier staat precies in wat je per foto nodig hebt, het inspiratie beeld, licht van de foto, pose van het model en een tekening met hoe het precies moet worden. Dit doe je per foto. Ook is het handig om per foto te beschrijven hoeveel tijd je per foto kan besteden. Ook is het handig om de volgorde te bepalen. Zo ga je gestructureerd te werk en weet iedereen waar ze aan toe zijn. De vierkantjes zijn ruimtes om in te tekenen, voor als je wil laten zien hoe de foto echt moet worden of als je geen juist inspiratiebeeld kan vinden. Ik maak deze schema’s in powerpoint.

diary noelle

Met m’n goede vriendin en collega Lola begon ik de dag. Make-up spullen uitstallen en zij is de visagiste van vandaag. Langzaam aan komen de fotograaf en het model ook binnen druppelen. De fotograaf is Stefan van Ruijven. Ik heb inmiddels meerdere shoots met hem samen gewerkt en het is altijd een feestje! Hij stelt mij altijd gerust, want ja, tijdens een shoot ben ik enorm gestresst. Je wilt altijd dat alles goed komt en je moet aan zoveel dingen denken! Gelukkig is er altijd een assistente mee die dag. Normaal gesproken is dat altijd m’n moeder. Zij weet precies wat ik wil en bedoel zonder dat ik het hoef uit te leggen. Dit keer was zij verhinderd, en kwam mijn lieve oma mij helpen. Zij doet hetzelfde werk als ik alleen dan al heel wat langer. Het model van vandaag, Liselot deed precies wat ze moest doen. De shoot verliep super en ik ben onwijs blij met het resultaat.

Ben je benieuwd naar het resultaat? Hou dan mijn Facebook en Instagram pagina in de gaten!

diary noelle

Op naar dinsdag. Al vroeg zat ik in de auto richting Ede. De promotie video maken we met de projectgroep die samengesteld is door school. Verder is het weer hetzelfde verhaal als bij de fotoshoots. Je team helemaal zelf samenstellen. Met het model Christel en het team van vandaag gingen we de prachtige locatie eerst bekijken voor we gaan filmen. Het was een prachtige industriële loods. Onwijs groot en heel veel verschillende looks maar wel in dezelfde stijl. Soms had ik een beetje het gevoel alsof het er spookte, maar ach, het was het waard…

diary noelle

Schermafbeelding 2015-05-18 om 09.57.24 Schermafbeelding 2015-05-18 om 09.58.43

 

Omdat we met de projectgroep aan het werk waren hebben we het vrij neutraal gehouden. Het model was gehuld in transparante en witte kleding. Ook voor het draaien van een film is het belangrijk een moodboard te hebben. Uiteraard ook een callsheet, dit is een formulier waarin alle informatie staat. Wie er de draaidag aanwezig zijn, de locatie, de gegevens van het hele team, de tijden. Daarnaast is er nog een draaiboek. Dit keer geef je informatie per shot, en niet zoals bij een fotoshoot per foto.

Schermafbeelding 2015-05-18 om 10.00.14 Schermafbeelding 2015-05-18 om 10.00.25

 

Het lukte ons niet om een visagiste te vinden. Door mijn werkzaamheden bij ici paris heb ik verschillende trainingen en ervaring opgedaan wat betreft visagie. Daarom heb ik deze dag naast de styling de visagie verzorgd.

Schermafbeelding 2015-05-18 om 10.02.12

Met verschillende special effects zoals rookbommen, blacklight en beamer projecties gingen we te werk. Het was een geweldige dag, het resultaat is beter dan verwacht en door de geweldige locatie en het prachtige model raakte ik enorm geïnspireerd. De video komt binnenkort online dus houd mijn facebook en instagram in de gaten!

 

Liefs,

Noëlle

Volg Noëlle van West Styling ook op Facebook| Instagram | Pinterest|

Dit artikel werd ook gepubliceerd op Lifestyle-Fabriek