• Home
  • /
  • Artikelen
  • /
  • 4X GOUDEN TIPS VOOR HET MAKEN VAN EEN MOODBOARD

4X GOUDEN TIPS VOOR HET MAKEN VAN EEN MOODBOARD

Ben jij van plan om je kamer of je huis binnen kort een make-over te geven? Of staat jouw birthday party voor de deur, maar heb je geen idee wat je aan moet? Een moodboard kan helpen bij het kiezen van een bepaalde stijl, kleur, dessin en materiaal.

Weet je niet hoe je moet beginnen? Ga wat tijdschriften doorbladeren. De magazines hoeven nieteens van nu te zijn, je scheurt of knipt gewoon alles uit waarvan je denkt dat spreekt mij aan. Dat plak je op een groot vel, kan zowel karton, foam of dik papier zijn. Zo krijg je een beeld van wat je mooi en leuk vindt.

Ga nu gericht kijken naar wat je hebt opgeplakt. In de meeste gevallen zal je 2 tot 3 verschillende stijlen ontdekken. Je houdt bijvoorbeeld van zwart/wit, maar een roze touch en je bent gek op hout. Je kan ervoor kiezen twee van deze stijlen te combineren, of je kiest 1 stijl. De keuze is aan jou. Vervolgens maak je een nieuw moodboard. Nu met de door jouw gekozen stijl/stijlen.

Kleurkaart

Om houvast voor jezelf te hebben, kies je voor eenheid in kleur. Bijvoorbeeld weer het zwart/witte met roze. Je zoekt beelden in jouw stijl, bijvoorbeeld in bladen of op pinterest. Vind je het moeilijk om je aan de kleuren te houden? Maak dan een kleurkaart. Bij praxis, gamma etc kan je gemakkelijk kleurstaaltjes krijgen van de kleuren die jij mooi vindt. Zo weet je ook welk typenummer verf je moet hebben, onwijs handig dus.

Mocht je toch in je creatieve bui zijn, dan kan je natuurlijk kleurkaarten maken in het thema van je moodboard. Wanneer je de juiste kleuren niet bij de bouwmarkt kan vinden, kan je ze natuurlijk ook zelf verven.

Materialen.

dit kan je uiteraard ook doen met je materialen bord. Zoek afbeeldingen op van de houtsoorten die je mooi vindt. Ook bij de bouwmarkt zijn stalen materiaal te verkrijgen.

Vormgeving.

Je wilt natuurlijk dat je moodboard duidelijk en overzichtelijk is. Kies daarom voor het snijden van de afbeeldingen. Wanneer je het knipt wordt de afbeelding vaak scheef. Als je in de computer werkt heb je hier natuurlijk geen last van. Je kan je moodboard vorm geven door te experimenteren met verschillende vormen. Door de beelden in lijnen of driehoeken weer te geven zien je beelden er vaak spectaculair uit. Zoek de beelden op pinterest of sites van de woonbladen zoals vtwonen, rtlwoonmagazine etc.

Je kan ervoor kiezen om witruimtes tussen de beelden te laten, of juist alle beelden tegen elkaar aan te zetten. Witruimte om de afbeeldingen heen zou ook nog kunnen. Ga niet teveel met kleuren als achtergrond werken, dit geeft vaak een goedkoop en kinderlijk effect… Als je een beeld hebt in je moodboard dat heel belangrijk is, kan je ervoor kiezen deze groter af te beelden dan de andere foto’s. Hoe groter de afbeelding, hoe meer hij op valt en dus belangrijk is. Wil je dat er geen beelden belangrijker zijn dan anderen, maak dan alle beelden even groot…

Kernwoorden.

Kernwoorden en/of een titel kunnen je houvast geven. Wanneer je je thema even kwijt bent of je twijfelt, hou je je vast aan de woorden en je titel. En uiteraard je beelden!

Succes en have fun!

Volg Noëlle van West Styling ook op Facebook| Instagram | Pinterest|

Beeld: Pinterest

Dit artikel werd ook gepubliceerd op Lifestyle-Fabriek