• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Styling Fashionchicks de film on set dag2!

Styling Fashionchicks de film on set dag2!

Elke week schrijft Noëlle van West een diary over wat ze heeft beleefd. Als stylist in opleiding is Noëlle altijd on the run en heeft ze een bomvolle agenda. Noëlle studeert aan de Academie Artemis in Amsterdam en doet de HBO opleiding Allround Styling. Dit houdt in dat ze opgeleid wordt als interieur, fashion, food en media stylist. Daarnaast is ze altijd bezig met de laatste beautytrends door haar werkzaamheden in de parfumerie. Zij laat zich inspireren door alles en iedereen om haar heen, mensen op straat. Verder laat zij zich inspireren door stijl iconen als Victoria Koblenko, Sylvie Meis, Beyonce, Sarah Jessica Parker , koningin Maxima en Olivia Palermo.

Deze week stond in het teken van weinig slaap, geen tijd om te eten en te drinken. Oftwel: STRESS! De deadlines stonden voor de deur, eerder dan verwacht. De academie had de inleverdatum ineens een week naar voren gehaald, bikkelen dus.

Afgelopen blok was een media blok. Dit betekent vooral gericht op reclame, events en commercie. Het blok bestond uit vier vakken. Productstyling, dat hield in het bedenken van een event. Dit gaat altijd samen met een bedrijf. Het event moest bedacht worden ter introductie van het bedrijf de Chairman at work. Zoals jullie misschien al in m’n eerdere diary gelezen hebben, zal de introductie van het bedrijf op de Amsterdam fashionweek plaatsvinden.

Naast productstyling is er het vak digitale communicatie. Voor dit vak moest er een introductie video gemaakt worden. Inmiddels staat deze online op m’n website en m’n facebook.

Daarnaast was er nog het vak ruimtestyling. Voor dit vak moest je de ruimte waar het event plaats gaat vinden bedenken. Hierbij moesten plattegronden gemaakt worden met waar het licht moet komen, wat voor lampen, wat voor meubels etc. Ook moest er een 3d visualisatie getoond worden, zodat de docenten zich goed konden voorstellen hoe de ruimte er daadwerkelijk uit zou gaan zien. Omdat het een media blok is mochten we een filmpje maken van de toekomstige ruimte. Deze is te vinden op m’n facebook en m’n website.

Als laatste was er het vak fotostyling, dit vak zegt het eigenlijk al. Campagne beelden voor het event, reclame maken dus. De shoot was all in pink en staat inmiddels online op m’n website en mn social media kanalen. Wil je weten hoe de shoot en het filmen van de video zijn verlopen? Lees dan m’n vorige diary terug!

Uiteindelijk zijn de presentaties super goed gegaan en heb ik alleenmaar goede berichten gekregen. Stress voor niets dus!

noelle van west

Het weekend stonden er weer draaidagen voor de nieuwe bioscoopfilm fashionchicks op de planning. Dit keer in de foodhallen in Amsterdam.

Schermafbeelding 2015-06-03 om 21.08.06

Het beloofde weer lange dagen te worden en de sfeer zat er goed in. Op zondag kwam er onder andere pers langs. Robin Martens, Pip Pellens en Melody Rayman werden geïnterviewd. Zo kwamen o.a. Pathe, Meiden magazine en de elle girl op bezoek.

Schermafbeelding 2015-06-03 om 21.08.37 Schermafbeelding 2015-06-03 om 21.08.44

Samen met het stylingteam hingen de rekken weer goed vol en zag de cast er top uit. We hadden in ieder gevoel genoeg bij ons en tja, dat veroorzaakt wel eens rommel.. Hihi oeps, bom ontploft?

Schermafbeelding 2015-06-03 om 21.09.32 Schermafbeelding 2015-06-03 om 21.09.39

voor een bepaalde scene moest er een jurk ter plekke gemaakt worden. En niet zomaar een jurk… Namelijk een vleesjurk! We kennen natuurlijk allemaal de vleesjurk van Lady Gaga, maar deze komt zeker in de buurt! Voormalig Project Catwalk deelnemer Sepehr Maghsoudi kwam op de set de jurk maken. En dit is het resultaat…

Schermafbeelding 2015-06-03 om 21.10.24

Aan het einde van de dag maakte ik samen met Patrick Martens nog even een selfie…

Schermafbeelding 2015-06-03 om 21.10.54

 

Het waren weer toffe dagen, op naar het volgende weekend!

Schermafbeelding 2015-06-03 om 21.11.24 Schermafbeelding 2015-06-03 om 21.11.28

 

Tot volgende week!

 

Liefs,

Noëlle

 

Volg Noëlle van West Styling ook op Facebook| Instagram | Pinterest|

Dit artikel werd ook gepubliceerd op Lifestyle-Fabriek